Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Склопакети великого розміру

Склопакети велики розмірів

Склопакет є герметичним з’єднанням двох або більше стекол. Фіксована відстань між листами скла забезпечується за допомогою дистанційної рамки, яка кріпиться до стекол бутилом, таким чином, створюй додатковий шар герметизації.
Всередину дистанційної рамки засипають осушувач для усунення залишкової вологи. Уся конструкція герметизована по периметру. Утворена між листами скла камера заповнена сухим повітрям або інертним газом (зазвичай аргон, рідше – криптон).
Сучасні технології дозволяють створювати склопакети для пластикових вікон будь-якого розміру та форми. На сьогоднішній день спостерігається тенденція до використання великих площ скління. Скло в сучасній архітектурі покликане не лише пропускати світло, а й виконувати естетичну функцію, надавати фасадам будівель унікального зовнішнього вигляду.

Великі або ДЖАМБО-склопакети

Завдяки новітнім технологіям з’явилася можливість виготовляти склопакети великих і навіть гігантських розмірів. Такі склопакети називають джамбо-склопакети (від англійського слова jumbo – гігантський). Область застосування джамбо-склопакетів: скління фасадів будівель та вітрин, зведення перегородок в інтер’єрах торгових та офісних будівель, скління заміських будинків, зимові сади.

Класифікація за розмірами:
Які розміри склопакети можна вважати великими, а які гігантськими (джамбо)? Великі склопакети – це склопакети з площею від 2 до 7,5 м.кв., Джамбо-склопакети – площа понад 7,5 м.кв. Максимально допустимі розміри склопакетів 6000*3210 мм. Очевидно, що вага таких склопакетів може бути колосальною, в окремих випадках досягати 1200 кг.

Як виготовляють великі склопакети?

Основою для виготовлення склопакетів великого розміру є флоат-скло. Таке скло є сплавом скла та олова. На етапі виробництва гаряче скло пропускають крізь шар розплавленого олова. Наступний етап виробництва – охолодження скла з подальшим поліруванням. Флоат-скло має бездоганну пропускну здатність, відмінно пропускають світло, а також не спотворюють зображення, предмети за склом можна легко розглянути.

З флоат-скла за технологією триплекс створюють найміцніший вигляд склопакета. Основний принцип цієї технології – склеювання двох і більше стекол між собою під дією високих температур. Абсолютну безпеку склопакета при механічному впливі забезпечує міцна плівка, яку при склеюванні закладають між склом. Така плівка не тільки забезпечує ударостійкість скла, але й у випадку, якщо скло все-таки вдалося розбити, воно не розлітається на уламки, а утримується на плівці.

Варіанти великих склопакетів:

Існує три основні варіанти склопакетів великого розміру, залежно від габаритів та характеристик скла, що використовується.

  1. Великі склопакети з триплексу на основі загартованого, тонованого або мультифункціонального скла. Максимальні габарити такого склопакета 4700*2800 мм. Товщина триплексу в склопакеті може змінюватись, 13…48 мм.
  2. Великі склопакети із загартованого скла. Максимально допустимі габарити такого склопакета 5900*3150 мм. Товщина варіюється 10…15 мм.
  3. Великі склопакети із незагартованого скла. Максимально допустимі розміри таких склопакетів 3400*2800 мм. Допустимі габарити не дуже великі, це пов’язано з недостатньою міцністю склопакетів. Незважаючи на високі технічні характеристики склопакета, які дозволяють великі габарити, у процесі транспортування або експлуатації ризик, що склопакет лусне, дуже високий.
    Великі склопакети можна встановлювати горизонтально, вертикально та навіть діагонально. При проектуванні склопакета необхідно враховувати спосіб встановлення склопакета та правила монтажу такого скління.

Склопакети великого розміру привабливі для сучасного будівництва та архітектури завдяки своїм характеристикам та властивостям:

  1. відмінні світлопропускні показники;
  2. ідеальна поверхня;
  3. простота догляду. Склопакети легко очищаються від забруднень з обох боків;
  4. міцність та безпека;
  5. тривалий термін експлуатації склопакетів – тридцять років і більше;
  6. привабливий зовнішній вигляд.

Монтаж склопакетів великого розміру

Скління будівель склопакетами великих розмірів можливе лише фахівцями з достатнім рівнем знань та досвіду у цьому питанні. Крім того, таке скління потребує спеціальних пристроїв і навіть техніки.
Для першого монтажу або заміни склопакетів великого розміру потрібні:

  • Спорядження альпініста для монтажника (мотузки, карабіни, самохвати);
  • Спеціальна підйомна техніка (крани-маніпулятори, вежі з кошиками тощо);
  • Пневматичні або вакуумні присоски, які забезпечують безпечний, швидкий та комфортний підйом та монтаж.

Часті питання та відповіді

Максимальний розмір склопакету?

Максимальні розміри склопакетів залежать від ряду факторів, але їх можна робити справді величезними. Щоб не помилитися під час проектування – прийміть за максимальний габарит: 6000 мм за шириною та 3210 мм за висотою.

Чи обов'язкове загартування скла при великих габаритах?

Так, склопакети великого розміру виготовляються з листового скла з попереднім загартуванням.

Яка товщина скла має бути у великих склопакетах?

Все залежить від формули та габаритів, але як правило, це 6-10 мм.