Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Повітрообмін у квартирі та пластикові вікна

Вікно у режимі провітрювання

Повітрообмін – це серйозне питання, якому потрібно приділити достатньо уваги. Якщо немає можливості нормально провітрювати приміщення – вам буде важко дихати, що безпосередньо впливає на самопочуття людини. Щоб можна було без проблем провітрювати приміщення, варто приділити увагу вікнам.
Фахівці рекомендують вибирати пластикові моделі, які, як правило, оснащені покращеною фурнітурою, що має функцію «мікропровітрювання», але про це пізніше.

Що відбувалося із дерев'яними рамами?

Дуже часто замовники кажуть, що з дерев’яними вікнами було якось легше дихати і вони майже ніколи не чули про конденсат. Все це дуже легко пояснюється, тому що сучасні пластикові вікна дуже герметичні і не пропускають повітря (що не скажеш про старі дерев’яні рами, де стики стулок та рам, скла та рам мали суттєві видимі щілини, через які повітря з вулиці і потрапляло у Вашу квартиру ).
До речі, саме висока герметичність є причиною появи конденсату на нових пластикових вікнах. Щоб вирішити цю проблему, необхідно 3-4 рази на день провітрювати приміщення.

Пластикові вікна та повітрообмін

Конденсат на вікнах

Під час монтажу конструкцій такого типу, ми ретельно зашпаровуємо всі можливі щілини, що впливає на вологість у кімнаті (вона збільшується, тому що немає щілин, куди б вона вийшла). Крім того, відбувається порушення повітрообміну – стає дуже задушливо, вологість занадто висока і це приносить дискомфорт.
Крім того, є інші негативні моменти. На склопакетах, з внутрішньої сторони приміщення (але не всередині склопакета!) може почати утворюватися конденсат, що може негативно вплинути на внутрішні оздоблювальні матеріали.
Фахівці рекомендують встановлювати вікна на функцію мікропровітрювання, що дозволить одночасно провітрювати вікна та уникнути появи конденсату. Досить легко можна позбавитися всіх проблем з провітрюванням, завдяки наявності різних режимів провітрювання.
Під час придбання пластикового вікна дуже важливо враховувати кількість камер у конструкції. Щоб зберегти тепло в приміщенні, бажано купувати багатокамерні моделі. Вони коштують трохи дорожче, але результат можна буде помітити одразу після покупки.

Допоміжні елементи для повітрообміну

Багато людей цікавляться тим, чи можна поєднати повноцінний повітрообмін та вікна. Можна зробити це неймовірно просто. Для виконання поставленого завдання, на сьогоднішній день, є багато різних варіантів:

  • наявність кватирки у вікні;
  • самовентиляція;
  • наявність гребінки;
  • влаштований вентиляційний клапан.

Нижче, коротко опишемо кожен із варіантів.

  1. Вікна з кватиркою. Такі вікна відмінно справляються з повітрообміном, але в той же час мають істотний недолік: конструкція трохи дорожче, за рахунок додавання елемента, що відкривається. Крім того, що складніша модель, то більше втрачається світла, а це робить приміщення досить темним, що сподобається далеко не кожній людині.
  2. Пластикові вікна, які мають самовентиляцію, використовуються найчастіше і їх прийнято вважати найбільш оптимальним варіантом. Такі вікна будуть чудово виглядати як у житловому приміщенні, так і в промисловому. Конструкції вікон із самовентиляцією цікаві тим, що в профілях зроблені спеціальні дірочки, які розташовані вгорі, а також внизу виробу.
    Принцип роботи: внутрішні отвори роблять нагорі, а зовнішні — у нижній частині пластикового вікна. Повітря проходить завдяки отворам у нижній частині, потім нагрівається і тільки після цього до приміщення потрапляють свіжі та теплі повітряні маси.
  3. Гребінка. Дуже часто можна зустріти використання пластикових вікон, які мають гребінку. У такому випадку виріб обладнано спеціальним регулятором, за допомогою якого можна відкрити вікно в різних режимах і самостійно контролювати повітрообмін в приміщенні. Такі пластикові вікна мають невисоку вартість, а результат провітрювання дуже непоганий.
  4. Вікна із клапаном. Вікна з самовентиляцією добре справляються з повітрообміном, але в той же час їх не можна встановлювати на великій висоті. Пояснити це можна тим, що там не надходить необхідна кількість повітря. У зв’язку з цим на останніх поверхах високих будівель прийнято встановлювати конструкції, які обладнані спеціальним клапаном для повітрообміну.

Придбати якісні пластикові вікна різного типу для повноцінного повітрообміну в приміщеннях ви можете в нашій компанії. Ви залишитеся задоволені результатом!