Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Захист вікон від злому та проникнення

Winkhaus фурнітура
Стаття для тих, хто бажає вберегти свій будинок від непроханих гостей. Хочемо розповісти вам про найпоширеніші способи, як захистити свій будинок від проникнення грабіжників через вікно чи балкон. Великий відсоток квартирних крадіжок відбувається саме через проникнення злодіїв через пластикове вікно. Побоюватися за своє майно необхідно не лише мешканцям приватних будинків та квартир на першому поверсі, а й мешканцям другого поверху (за наявності даху парадного або високого дерева поряд) та останнього поверхів (є ймовірність проникнення злочинця з даху).
3 460 2 714 3 580

Калькулятор вікон

також в онлайн конфігураторі:
термін виробництва
знижка на замовлення
– додати комплектуючі
– різні варіанти монтажу

Класифікація пристроїв безпеки

Всі пристрої для безпеки вікон і балконів можна розділити на дві групи.
Механічні пристрої – захисні пристрої, які фізично перешкоджають злочинцю за силового способу проникнення.
Ця група включає:

Електронні пристрої – пристрої, призначені для оповіщення власника квартири про проникнення грабіжника.
До цієї групи належать:

  • магнітні датчики;
  • сигналізація;
  • датчики, що реагують на розбиття скла;
  • інфрачервоні чи мікрохвильові пристрої.

Удароміцне скло

Скло триплекс

Удароміцне скло буває декількох класів міцності, залежно від того, який механічний вплив здатний витримати.
Скло витримує удари каменю чи палиці, згодом утворення наскрізного отвору не відбувається – клас А.
Скло витримує удари сокири чи обуха – клас Б.
Скло витримує постріли з вогнепальної зброї, без утворення отвору – клас B.
Злочинець проникає у приміщення шляхом розбиття склопакета, лише в тому випадку, якщо він упевнений, що зблизька ніхто не почує. Такий спосіб проникнення у житло – найпростіший, але досить галасливий. Для житлових приміщеннях зазвичай використовують ударостійке скло класу А і Б. Вартість такого скла досить висока, але його властивості виправдовують цю вартість.

Протизламна фурнітура

Протизламна фурнітура має особливу форму цапф, а саме грибоподібну форму, яка в поєднанні зі сталевими планками у відповідь, здатні витримувати навантаження на розрив до 1500 кг. Крім того, у протизламній фурнітурі збільшили кількість точок замикання. Крапки замикання розташовані по всьому периметру з певним кроком, у той час, як у звичайній фурнітурі їх було три, по одній на кожній стороні стулки.

Доведено, що вікно із стандартною фурнітурою можна зламати за 15 секунд. Зламують вікно за допомогою звичайного монтування, яке вставляють між рамою і стулкою там, де розташована нижня запірна точка. Далі монтування віджимають, при цьому із зачеплення виходить не лише нижня цапфа, а й бічна. Використання протизламної фурнітури не вбереже вікно від злому на 100%, але в кілька разів збільшить час, необхідний злочинцеві на злам. Як Ви розумієте, чим більше минає часу, тим більша ймовірність, що грабіжник залишить цю ідею, оскільки він ризикує бути поміченим.

Рольставні та віконні грати

Встановлення захисних ґрат на вікна – дуже популярний та надійний спосіб захисту. На сьогоднішній день є безліч видів віконних грат. Решітки складаються з переплетених металевих прутів, грати встановлюють або безпосередньо у віконний проріз або внахлест прорізу.
За способом виготовлення бувають ковані або зварені віконні ґрати.
За способом відкривання розрізняють стаціонарні, розстібні та розсувні грати.

Рольставні – сучасний механічний спосіб захисту вікон та дверей від злому. Рольставні являють собою алюмінієві або сталеві пластини, що ковзають по двох напрямних; зверху розташований короб. Вдень зазвичай рольставні відкриті, акуратно скручені в коробі, розташованому над вікном. Рольставні можуть відкриватися за допомогою спеціального пульта або руками.
Переваги рольставень: надійний захист, рольставні неможливо зламати за допомогою інструмента, повністю захищають від будь-яких механічних впливів, захищає від несприятливих погодних умов, відповідають вимогам пожежної безпеки, мають привабливий зовнішній вигляд. Рольставні потребують періодичного технічного обслуговування.

Найпоширенішим електронним пристроєм захисту від грабіжників є звукова сигналізація. Цей засіб захисту є максимально ефективним у поєднанні з механічними пристроями захисту. Поки грабіжник намагається впоратися з механічними пристроями, спрацьовує датчик і повідомляє охоронну фірму про спробу злому. Дуже важливо, щоб злодій не помітив, що спрацювала сигналізація – тоді охоронна фірма, яка приїхала на виклик, зможе перехопити зловмисника.