Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Броньовані вікна та склопакети

Куленепробивне скло

При склінні вікон у житлових будинках та квартирах, як правило, використовують скло завтовшки від 4 до 6 мм. Воно чудово справляється зі своєю функцією і коштує недорого.

У деяких випадках від скла потрібне рішення додаткових завдань. Це може бути захист:

  • від злому;
  • противандальна;
  • від куль та уламків.

Для цих цілей застосовується броньовані склопакети (з бронесклом), яке встановлюється в броньовану раму або стулку.

3 460 2 714 3 580

Калькулятор вікон

також в онлайн конфігураторі:
термін виробництва
знижка на замовлення
– додати комплектуючі
– різні варіанти монтажу

Технологія виготовлення бронескла

Броньоване скло – багатошарове скло. Для міцного з’єднання шарів скла між собою використовується спеціальна полімерна плівка або фототвердіють полімерний склад. Товщина бронескла може бути 8 см та більше. Чим товще скло, тим вищі його захисні характеристики.

Через велику товщину бронескла можуть мати характерний зелений відтінок. У той же час існують просвітлені бронескла, що виготовляються за спеціальною технологією із застосуванням спеціальних хімічних добавок. За прозорістю вони зовні нічим не відрізняються від звичайного скла.

Захисні властивості бронескла багато в чому визначаються полімером між шарами скла. Таким полімером зазвичай виступає полікарбонат – міцний та прозорий матеріал. Саме він поглинає енергію удару або кулі, у разі куленепробивного скла.

Захист від злому та вандалізму

Скло триплекс

Мешканці перших та останніх поверхів багатоповерхівок живуть в умовах підвищеного ризику проникнення в житло. Така ж небезпека існує для господарів приватних будинків та котеджів.

Встановлення протизламної фурнітури не завжди може врятувати становище, адже існує небезпека розбивання склопакета.

А додаткова установка на вікна захисних ґрат, хоч і є гарним способом запобігання несанкціонованому проникненню, але може суттєво порушити зовнішній архітектурний вигляд будівлі.

У цих випадках буде доцільним застосування у складі склопакета антивандального бронескла, яке встановлюється на зовнішню сторону. Його товщина може бути від 6 мм до 18 мм, а вага квадратного метра складатиме 33-42 кілограми.

Таке скло позбавить необхідності встановлювати грати з товщиною прута 10-12 мм або зовнішні ролети на вікна і двері. Воно захистить від ударів битою, монтуванням, сокирою. Не розіб’ється при киданні до нього каміння та інших важких предметів.
Окрім захисту вікон житлових та офісних приміщень такі скла добре підійдуть для вітрин магазинів, кафе, ресторанів, нічних клубів, аптек та банківських установ.

Використання у будівництві

Застосування броньованого скла не обмежується лише встановленням у віконні конструкції.

При зведенні сучасних будівель широко використовується «будівельний триплекс» товщиною 7,2 – 9,5 мм та вагою одного квадратного метра 17 – 22 кг. При руйнуванні від сильних ударів воно не розсипається на дрібні уламки, здатні завдати небезпечних ран та порізів. Процес його виготовлення схожий з технологією виготовлення автомобільного лобового скла. Тому частини розбитого скла утримуються полімерним прошарком.

Це скло не таке важке, як антивандальне. Тому воно широко використовується для:

  • скління фасадів високоповерхових будівель;
  • облаштування великогабаритних внутрішніх перегородок, прозорих ліфтових шахт, скляних
  • дахів, навісів та козирків;
  • автоматичних розсувних дверних конструкцій;
  • огородження сходових прольотів та маршів.

У побуті «будівельний триплекс» також використовуються для віконних конструкцій, обладнання душових кабін, суцільноскляних міжкімнатних дверей тощо.

Куленепробивне скло

Цей вид скла в залежності від товщини та кількості шарів здатний протистояти впливу пістолетної або автоматної кулі. Воно досить товсте і важке, що обмежує його сферу застосування.

Існує чотири види куленепробивного скла від СП-1 до СП-4. Перше СП-1, завтовшки близько 16,5 мм, здатне протистояти кулі, випущеної з пістолета Макарова. Останнє СП-4, завтовшки близько 167,4 мм, витримає постріл із снайперської гвинтівки Драгунова. Воно є склопакетом, що складається з бронестекол з дистанцією між ними в 120 мм.

Існує також різновид куленепробивного скла СПБО, де літери БО позначають – безосколкове.

Такі бронескла встановлюють у банках при обладнанні кабіни касирів, постів охорони, облаштуванні пунктів обміну валюти тощо. В даний час будь-хто, хто турбується про свою безпеку, може придбати і встановити кулестійке скло у своєму житлі.

Склопакети велики розмірів

Монтаж окон с бронестеклом

Як зазначалося вище, для встановлення бронестекол застосовують спеціальні рами. Вони виготовляються з алюмінієвого або сталевого профілю, здатного витримати велику вагу скла та протистояти зовнішньому впливу.

Такий профіль посилюється бронепластинами, і в обов’язковому порядку проходить випробування на стійкість до обстрілу, відповідно до класу встановлюваного кулестійкого скла.