Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Чому лопнув склопакет?

Лопнус склопакет

Розрахунок вартості склопакетів

ОНЛАЙН КАЛЬКУЛЯТОР

Іноді так буває, що одне скло у склопакеті може луснути саме по собі, тобто без зовнішнього фізичного впливу. Ситуація неприємна, але треба розуміти, що таке можливе з будь-якими вікнами за будь-якого варіанта скління. Проблема дуже поширена і, на жаль, дуже рідко відноситься до гарантійних випадків. Склопакет доведеться змінювати в будь-якому випадку, але для того, щоб це не повторилося – варто розуміти причину і не допустити її в майбутньому. Причини чому лопнув склопакет можуть бути найнесподіваніші, але як основні варто виділити:

  • сколи на листах скла
  • термічний шок (термічний вплив)
  • механічний вплив
  • усадка будівлі
  • маленький зазор між склопакетом та рамою
  • неправильний монтаж підкладок під склопакет

Часті причини тріщин на склопакетах

причина: термошок причина: скол
Тріснув склопакет Тріщина на склопакеті

Скол на кромці склопакета

Буває, що склопакет спочатку був зі сколом чи непомітною тріщиною, яка не проявлялася деякий час. На жаль, такий варіант виробничого браку можливий і не завжди можна помітити, що зі склом чи склопакетом щось не так.

Сколи є дуже частою причиною утворення тріщин на склопакетах. Щоб уникнути таких неприємностей, варто перевірити всі склопакети під час прийому нових вікон та підписання акта приймання-передачі виробів.

Якщо у Вас лопнув склопакет – перше, що треба зробити для визначення причини сколу це зняти штапик і перевірити на наявність сколів під ним.

Сколи є однією з двох найпоширеніших причин, які призводять до необхідності заміни склопакетів.

Термошок склопакета

Термічний удар або температурний шок виникає в результаті різного за силою температурного впливу: скло нагрівається не рівномірно, частинами або одне скло в склопакеті нагрівається значно більше за інше. Також термошок можливий через неправильний підбір формули склопакета.
Термошок склопакета зустрічається дуже часто, а найцікавіше – точно встановити, через що він трапився вкрай складно.
Характерною особливістю для склопакетів після термошоку є малюнок тріщин на склі. Як правило, це кілька променів, що виходять з краю склопакета і направлені в різні боки.
Причиною термошоку може стати навіть скляна банка на підвіконні, яка стає лінзою, що перенаправляє сонячні промені на склопакет.

Усадка будівлі

Усадка будівлі – менш поширена причина лопнувших склопакетів (ніж сколи і термошок). Проте, виключати її теж не можна. Найчастіше, проблеми з вікнами через усадку будівлі зустрічаються в дерев’яних будинках (зрубах). Зруби можуть сідати (при висиханні) на 10-15 см і за будь-яких відхилень від технології монтажу вікон у зрубах – проблеми практично неминучі. У дерев’яних будинках вікна мають бути змонтовані у спеціальні обсадні коробки, які забезпечують технологічний зазор над вікном.
Також такі випадки бувають і в нових торгових центрах, які зазвичай швидко будують і здають в експлуатацію, а іноді й в індивідуальному будівництві. Але, все це можливо тільки при грубих порушеннях технології будівництва стін.

Неправильне встановлення підкладок

Досить часто, склопакет може луснути через неправильне встановлення підкладок. Підкладки під склопакет – спеціальні пластини (з пластику), на яких розміщено склопакет. За допомогою підкладок склопакет розклинюється у віконній рамі. Навантаження від рами передається на скло і важливо, щоб підкладки були спеціалізовані, а не виконані з підручних матеріалів.
У разі проблем з підкладками – скло лопається від надлишку тиску. У багатьох профільних системах посадкове місце під склопакет не має горизонтальної поверхні. Саме, з цієї причини, виробники пвх систем розробляють спеціальні підкладки під склопакет, які вирівнюють площину і правильно розміщують склопакет в рамі.

Маленький зазор між склопакетом та рамою

Недостатній зазор між склопакетом та рамою – поширена виробнича помилка. Неточність розкрою або виробництва склопакетів може призвести до того, що склопакет дуже щільно розміщений у віконній рамі. Буває, що між склопакетом та рамою навіть немає можливості вставити підкладки. І якщо пластикові вікна ще можуть “вибачити” таку помилку (пвх системи м’які), то у випадку з алюмінієвими вікнами – найменша вібрація передається на скло. Спочатку на склі з’являється маленька непомітна тріщина, яка згодом збільшуватиметься.
Якщо є така проблема і склопакет лопнув саме через маленький проміжок – важливо замовити новий склопакет потрібного розміру (а не зробити такий же, як і був).

Що робити, якщо лопнув склопакет?

“Якщо лопнув – неприємно, але доведеться замінити”, – Віталій Міщенко, технолог

Звичайно, якщо на з’явилися тріщини – необхідна заміна склопакетів. На сьогоднішній день, заміна склопакетів – це ще й один з основних напрямків зі скління (часто змінюють старі склопакети на нові з покращеними енергоефективними, шумоізоляційними властивостями тощо), тому знайти підрядника буде дуже легко.

У процесі експлуатації пошкодженого скла тріщина може збільшуватися, аж до того, як скло розсиплеться на частини. Звичайно, основна неприємність лопнувшого склопакета, крім втрати тих властивостей, заради яких це вікно встановлювалося (естетичний вигляд, тепло-, звукоізоляція), це час і витрати, яке потрібні на заміну склопакета.

Як правило, для заміни склопакета виїжджає сервіс-майстер, замірює, уточнює формулу і товщину склопакета. Після чого Ви вже знаєте вартість склопакета та вартість робіт із його заміни. Також, зорієнтуватися за ціною можна зателефонувавши в нашу компанію, озвучивши розміри склопакета або порахувати в онлайн калькуляторі.

Часті питання та відповіді

Хто винен у тому, що лопнув склопакет?

Це складне питання, що потребує індивідуального вивчення. Якщо склопакет поставили нещодавно і під штапиком є скол – варто звернутися до віконної компанії. Якщо пакет лопнув через термошок – це не гарантійний випадок (за умови, що формула склопакета підібрана правильно).

Чи варто самостійно змінювати склопакет?

Краще щоб роботу із заміни склопакета виконав фахівець із досвідом. Він зможе правильно зняти штапики, вийняти пакет та замінити його на новий за мінімальну кількість часу. Монтаж склопакета потребує дотримання певної технології. Неправильний монтаж може спричинити повторне руйнування склопакета.

 

Яка найчастіша причина тріщин на склі?

Сколи і термошок можна виділити як дві найчастіші причини проблем з лопнувшими склопакетами.

Чи може пакет зі сколом простояти багато років і потім лопнути?

Так, таке буває досить часто. Сколи на краях склопакета є дуже підступною проблемою. Склопакет може лопнути як одразу після монтажу, так і через кілька років.

Чи може лопнути склопакет через вазони на підвіконні?

Теоретично це можливо, особливо якщо горщик для квітів скляний або притиснутий впритул до скла.

Чи можна замінити лише один лист скла у склопакеті?

Теоретично – так, але на практиці – ні. Справа в тому, що склопакети виготовляються в заводських умовах. Якщо пакет везти на виробництво з метою зберегти один або два листи скла – транспортні витрати зведуть нанівець усі спроби заощадити. Більше того, виникла проблема відкритого отвору (за один день зробити це не вийде).

Скільки коштує заміна склопакетів у Києві?

Загальна вартість складається з вартості самого склопакета та вартості послуги. Ви можете порахувати точну вартість, перейшовши в онлайн калькулятор або звернувшись до наших менеджерів.

Тріснув склопакет що роботи?

Склопакет необхідно замінити.