Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Дзеркальний склопакет: особливості, переваги та сфера застосування

зеркальні склопакети

Дзеркальними називають склопакети з функцією відображення світла. Ступінь дзеркальності (ступінь відображення) може бути різною, але саме ця властивість є особливістю та відмінністю таких виробів від звичних склопакетів.

“Дзеркальний склопакет – не скрізь застосовно, але буває що незамінно.”

Складність вибору вікон із дзеркальним тонуванням полягає в тому, що дзеркальні склопакети можуть бути як у прямому значенні слова дзеркалом і зовсім не пропускати світло, так і трохи “дзеркалити” відображення та пропускати дуже багато видимого світла у приміщення. До цього питання необхідно поставитися з відповідальністю, адже при неправильному розумінні можливостей індустрії є ризик замовлення товару, що не відповідає очікуванням.

3 460 2 714 3 580

Калькулятор вікон

також в онлайн конфігураторі:
термін виробництва
знижка на замовлення
– додати комплектуючі
– різні варіанти монтажу

Особливості дзеркального склопакета

  • Дзеркальне вікно дозволяє нормально провітрювати приміщення, але з можливістю вибору рівня світлопропускання;
  • Вибираючи дзеркальний склопакет, ціна вікон буде дорожчою, ніж у випадку вибору класичних склопакетів;
  • Склопакети, тоновані дзеркальною плівкою, нагріваються більше стандартних склопакетів;
  • Ефект відбиття може бути досягнутий як за рахунок спеціальної плівки, так і за рахунок напилення. Залежно від необхідного ступеня затемнення та відображення підбирається необхідна технологія;
  • Усі енергоефективні та мультифункціональні склопакети трохи “дзеркалять” (за рахунок напилення на поверхні);
  • Тоновані склопакети рекомендується робити із загартованого скла (це дозволяє уникнути ефекту термошоку у разі перегріву).

Дзеркальні вікна: сфери застосування

Необхідність застосувати дзеркальний склопакет є в приміщеннях з підвищеною сонячною активністю або з метою захистити приміщення від сторонніх поглядів. Найчастіше рефлекторні покриття можна побачити на склопакетах фасадів великих торгово-офісних центрів.

В індивідуальному будівництві дзеркальні склопакети купити можна під час замовлення вікон – це раціональніше, ніж викликати потім фахівців для тонування готових вікон.

Говорячи про захист приміщення від надлишку сонячного випромінювання, варто відзначити, що саме напилення, що дзеркалить на склопакетах, є одним з найефективніших і недорогих варіантів вирішення цієї проблеми. Склопакет з напиленням вперешкоджає тепловим потокам і візуально “дзеркалить”.

Рефлекторне скло: технологія виготовлення

Дзеркальне (рефлекторне) тонування склопакета може бути досягнуто двома технологіями:

Поклейка плівки можлива як під час виготовлення склопакета, так і в процесі експлуатації вікон. Каталог рефлекторних плівок налічує десятки різних рішень за тоном і характеристиками (є можливість вибору кількості світла, ультрафіолету, що будуть пропускатися крізь скло та ряду інших коефіцієнтів).

Рефлекторне напилення наноситься на листове скло у процесі виробництва. В даному випадку, немає можливості додати дзеркальності на вже встановлених вікнах, але така технологія більш надійна і дозволяє зробити склопакет не тільки дзеркальним, але і додати йому ще ряд різних властивостей на вибір замовника (енергозбереження, сонцезахист та багато іншого).