Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Що робити з укосами після заміни вікон?

Заміна віконних конструкцій у будинку не закінчується на закріпленні нових вікон у отворі, ще необхідне оздоблення зовнішніх та внутрішніх укосів. Багато замовників вважають, що вікно встановлено, запінено, і цього достатньо, що воно відрізняється від інших вікон лише зовнішнім виглядом з монтажною піною, що проступає. Це не вірно!

Навіщо потрібне оздоблення укосів?

Оздоблення віконних укосів необхідне не тільки за естетичними вимогами, але й захисними. Монтажна піна не призначена для відкритого використання. Піна вбирає в себе вологу і в зимовий період ця волога замерзає та руйнує монтажну піну. Сонячне світло також прискорює процес руйнування. Тому обробку зовнішніх віконних укосів відкладати не можна. Зовнішні укоси необхідно зробити відразу після встановлення вікон!

Так як зсередини приміщення монтажна піна не схильна до згубного атмосферного впливу, то теоретично обробку внутрішніх укосів можна відкласти на деякий час. Якщо після заміни вікон триває ремонт у квартирі чи будинку, то нові віконні конструкції закривають поліетиленовою плівкою, а обробку укосів виконують вже разом із оздобленням стін.

Якщо ремонт кімнати не передбачається, то рекомендуємо не відкладати обробку укосів. Все досить просто: чим довше ми відкладаємо, тим більше втрачається актуальність, людське око звикає до неідеальної поверхні, вона йому вже не здається не красивою і потребує закладення.

Перед тим, як приступати до оздоблювальних робіт

Перед тим як приступати до обробки внутрішніх укосів необхідно закласти всі щілини, нерівності та тріщини, що залишилися на віконному отворі після демонтажу старих та встановлення нових укосів. Так як сучасні металопластикові вікна вужчі ніж старі віконні рами, то після заміни по периметру вікна завжди залишається борозна, яку необхідно обов’язково заштукатурити.

Якщо ж є глибокі вибоїни, необхідно використовувати спеціальну армуючу сітку, яка дозволяє наносити кілька шарів розчину. Бажано використати не просту штукатурку, а спеціальну теплоізоляційну суміш.

Варіанти оздоблення віконних укосів

Після того, як віконний проріз підготовлений, можна приступати до обробки укосів. Є три основні способи обробки внутрішніх укосів.

Пластикові укоси

Стають дуже популярними на сьогоднішній день. Пластикові укоси можуть бути виконані з листового пластику чи сендвіч-панелей. ПВХ-матеріал довговічний, вологостійкий, невибагливий у догляді, має однорідну поверхню. Широкий вибір кольору та фактури дозволить втілити найцікавіші дизайнерські задумки, у яких вікно може виконувати не лише свої основні функції, а й стати родзинкою інтер’єру.

Пластикові укоси монтуються дуже просто, такий спосіб обробки укосів найшвидший і зручний, підходить як для внутрішніх, так і зовнішніх укосів.

До недоліків таких укосів варто віднести відносну м’якість матеріалу, тобто механічна дія на нього може залишити вм’ятини або подряпини. Також слід уникати контакту з гарячими предметами, такими як праска, плойка тощо.

Гіпсокартонові укоси

Популярні завдяки своїй практичності, при пошкодженні вони просто піддаються ремонту. Такий варіант обробки укосів – логічне рішення, коли паралельно йде й обробка всіх стінок гіпсокартоном. Зазвичай використовують вологостійкий гіпсокартон, який кріпиться до укосу каркасним чи безкаркасним методами. Поверхня готових укосів із гіпсокартону рівна, досить міцна, піддається фарбуванню.

Штукатурні укоси

Класичний спосіб обробки, який фактично був єдиним способом протягом довгих років. Звичайно, цей спосіб має свої безперечні переваги – це універсальність, тобто можливість обробки укосів будь-якої форми (круглі, арочні вікна), фарбування в будь-який колір, цінова доступність.

Недоліків такого способу оздоблення в порівнянні з сучасними методами все-таки більше. Основні недоліки: низькі теплоізоляційні властивості укосу, процес трудомісткий і тривалий, тому що шари штукатурки вимагають просихання і вам знадобиться кілька днів, щоб закінчити роботу.

Підведемо підсумок

Якісне оздоблення зовнішніх укосів дозволяє утеплити вікно, створити додаткову теплоізоляцію, надати вікну з боку вулиці естетичного вигляду, а також забезпечити надійність та довговічність віконного блоку. Багато хто помилково вважає, що в цьому питанні можна заощадити, адже саме вікно було встановлено якісне та з відмінними ізоляційними характеристиками. Але без правильно виконаних зовнішніх укосів незабаром нове вікно почне продувати у місцях примикання рами до стін.

Найпопулярніші способи обробки зовнішніх укосів: пластиком, металом, пінопластом, штукатурні укоси. А ось гіпсокартон через свою не високу вологостійкість для зовнішніх укосів застосовувати не рекомендується.