Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Склопакети із загартованим склом

Загартоване скло

Сучасні технології дозволяють виготовляти склопакети, які здатні відповідати різним вимогам. Одна з вимог, яка може висуватися до світлопрозорої конструкції, – підвищена безпека.
Загартоване скло є одним із найбільш популярних у будівництві видів стекол. Таке скло використовують і у фасадному склінні, і в облаштуванні внутрішнього простору приміщень. Розглянемо докладно процес виробництва загартованого скла, властивості, переваги та недоліки склопакетів із загартованим склом.

Виробництво

Загартоване скло отримують шляхом спеціальної термічної обробки, що призводить до виникнення напруги в обсязі скла. Напруги рівномірно розподілені по поверхні скла і внутрішньої порожнини матеріалу.

Напруження стиснення та розтягування надають загартованому склу його властивості: механічна міцність та безпека при руйнуванні. Виготовлення загартованого скла є складним та трудомістким процесом, який дуже схожий на процес виготовлення звичайного скла, за винятком фінальної стадії.
Виробництво загартованого скла відбувається у три етапи: підготовчий (підготовка сировини), термічна обробка скла на спеціальному устаткуванні, контроль якості. Виготовлення скла відбувається у спеціальних печах. Залежно від розташування листів скла при його загартуванні, виробництво може бути горизонтальним та вертикальним. Горизонтальний спосіб загартування є досконалим. Процес повністю автоматизований. При горизонтальному способі асортименти продукції набагато ширші: різна товщина скла і габарити.

Найвідповідальніший етап виробництва загартованого скла – його термічна обробка. Загартування скла є його нагріванням до температури 650…700°С, потім скло охолоджують. Струмені повітря повинні рівномірно розподілятися по поверхні, що охолоджується, так що зовнішні шари скла переходять в стан стиснення, а внутрішня частина скла – в стан розтягування. Саме сукупність цих напруг пояснює високу стійкість загартованого скла до механічних та температурних впливів.

Кожен етап виробництва загартованого скла повинен проходити під строгим наглядом та контролем – тоді готове загартоване скло буде відмінної якості. Після гарту скло не піддається механічній обробці (різання, свердління отворів, різання краю), тому гартують листи готового розміру та форми.
Відтінок загартованого скла визначається особливостями обробки. Залежно від вимог замовника в склопакет можуть бути вставлені кілька видів загартованого скла: тоноване, енергозберігаюче, матове, візерункове тощо. Нанесення різних візерунків та малюнків на загартоване скло можливе. У двокамерних склопакетах буде достатньо використовувати гартоване скло тільки з боку вулиці.

Область застосування

Склопакети із загартованим склом дуже популярні, їх використовують для скління вітрин магазинів, офісів на перших поверхах, поліклінік та шкіл. Всі ці будівлі привертають увагу хуліганів та зловмисників, а отже, потребують підвищеної безпеки. Крім того, такі склопакети стануть відмінним рішенням засклення приміщень, які мають підвищені вимоги до пожежної безпеки.

Як відомо, звичайне скло швидко руйнується під дією високих температур. У разі пожежі руйнування скла призводить до швидкого розповсюдження та посилення вогню, так як у момент руйнування великий потік повітря надходить до осередку займання. Загартоване скло під час пожежі здатне тривалий час витримувати вплив високої температури, що дозволяє виграти час на приїзд пожежних бригад та усунення спалаху.

Переваги склопакетів із загартованим склом

  1. Міцність склопакета із загартованим склом у п’ять разів вища за міцність стандартного склопакета.
  2. Висока стійкість склопакета до механічних пошкоджень.
  3. Якщо загартоване скло все ж таки розбилося, то осколки невеликого розміру, що утворилися, і без гострих країв, тобто загартоване скло травмобезпечне.
  4. Світлопропускна здатність склопакетів із загартованим склом не відрізняється від стандартних склопакетів.
  5. Загартоване скло має високий опір до великих перепадів температури. Таке скло витримує різкі перепади температури від -70 до +250°С.
  6. Стійкість до вібраційних навантажень.

Недоліки склопакетів із загартованим склом

  1. Допрацьовувати готове загартоване скло неможливо, тобто після виходу загартованого скла з виробничого цеху пророблення на ньому отворів неможливо.
  2. Досить висока вартість склопакетів із загартованим склом. Ціна склопакета із загартованим склом за інших рівних умов (однаковий розмір і фурнітура) вища за вартість склопакета зі звичайним склом.

Часті питання та відповіді

Загартований склопакет можна розбити?

Так, але це буде непросто. Гартоване скло дуже міцне, для його розбиття необхідно докласти значних зусиль.

Загартоване скло візуально відрізняється від звичайного?

Ні, знайти різницю неозброєним оком дуже складно.