Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Вікна в новобудові – міняти чи ні?

Квартири у бюджетних новобудовах дуже затребувані останнім часом. Це пов’язано з економічною ситуацією в Україні, купівельна спроможність населення суттєво знизилася. Тому для багатьох сімей бюджетне житло є єдиною можливістю набути власного простору.

Власник отримує квартиру від забудовника з чорновим оздобленням, інженерними системами, стяжкою на підлозі та віконними конструкціями. На жаль, практично всі вікна у бюджетних новобудовах критично низької якості, так звані об’єктні вікна.

3 460 2 714 3 580

Калькулятор вікон

також в онлайн конфігураторі:
термін виробництва
знижка на замовлення
– додати комплектуючі
– різні варіанти монтажу

Як розпізнати неякісні (об'єктні) вікна у новобудові?

На перший погляд, може здатися, що оцінити якість віконних конструкцій не спеціалісту складно, оскільки основні проблеми виникають уже в процесі експлуатації. Але є кілька ознак низькоякісних вікон, які можна визначити неозброєним оком.

  1. Зовнішні дефекти. Віконний профіль не повинен мати тріщин і сколів, видимих перекосів рами та стулок. Сірий або жовтуватий колір пластику свідчить про низькоякісну сировину для профілю.
  2. Порушення вертикального та горизонтального рівнів. Перевірка рівнів вікон є необхідним етапом оцінки стану віконних конструкцій у новобудові.
  3. Високий рівень пропускання шуму. Якісні вікна герметичні і мають високу шумоізоляцію, тому, перебуваючи в квартирі, при закритих вікнах вуличний шум не чутний.
  4. Однокамерний склопакет. Такий склопакет фактично виконує тільки функцію, що захищає, про теплоізоляцію мови не йде.
  5. Мінімальний набір функцій фурнітури. У дешевих вікнах віконні стулки обмежені одним варіантом відкриття.
  6. Наявність бруду чи вологи всередині склопакета. Волога всередині склопакета свідчить про його розгерметизацію, а бруд – сумнівне виробництво. Такі склопакети підлягають заміні.

Що очікуємо від вікон забудовника?

Досить часто власники житла в бюджетних новобудовах відкладають заміну вікон на потім, вважаючи, що віконні конструкції оплачені, їх вартість входить у вартість квартири. Це створює відчуття, що оплачений товар має якийсь час експлуатуватись. Чи так це?

Дійсність:

На жаль, якщо вікна справді низької якості, то експлуатація вікон зробить життя в новій квартирі не комфортним. Постійні протяги, холод, погана робота фурнітури, конденсат і грибок як його наслідок, та й просто поганий зовнішній – все це вже в перші роки експлуатації підтвердить необхідність заміни. Адже ремонт у квартирі зроблено, стіни оздоблені, кімната обставлена меблями.

До чого готується?

Вам доведеться змиритися з необхідністю відновлення віконних укосів та стін під підвіконням після заміни віконних конструкцій. Меблі на час заміни необхідно пересунути, а також укрити плівкою від будівельного пилу. Всіх цих проблем можна уникнути, зробивши правильну оцінку технічного стану віконних конструкцій на етапі ремонту квартири в новобудові. Статистика показує, що більше половини встановлених вікон у новобудовах потребують повної заміни.

На якому етапі ремонту проводити заміну вікон у новобудові?

На перший погляд здається, що вікна краще замінити на початку ремонту і далі проводити оздоблювальні роботи. Такий варіант можливий, але не доцільний. При проведенні штукатурних робіт висока можливість забруднення і пошкодження віконного профілю, а також висока можливість попадання частинок суміші в рухомі механізми фурнітури. У разі конструкцій з балконними дверима важливо правильно врахувати висоту підлоги.

Наприклад, віконні конструкції з дверима вже встановлені, а вам необхідно виконати заливання підлоги, в результаті балконні двері можуть не функціонувати. Заміну віконних конструкцій під час ремонту квартири у новобудові необхідно виконувати після завершення основних штукатурних робіт.

Ремонт вікон у новобудовах

У новобудовах середнього та преміум сегмента ситуація з віконними конструкціями краща. 30% всіх встановлених вікон потребують ремонту та часткової доукомплектації, і менше 20% — це вікна достатньої якості, які потребують очищення та регулювання перед початком експлуатації.

Ремонт вікон у новобудові, як правило, передбачає виконання регулювання віконної фурнітури по горизонталі та вертикалі, регулювання притискного зусилля, заміну гумового ущільнювача. Всі ці ремонтні заходи дозволяють усунути продування вікна та налагодити легку та просту його роботу.

У деяких випадках ремонт вікон передбачає заміну склопакетів. Заміна необхідна у разі розгерметизації або пошкодження склопакетів від забудовника, а також якщо Ви бажаєте покращити властивості склопакетів. Наприклад, замінити звичайний склопакет на енергопакет чи сонцезахисний склопакет.