Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Як дізнатися скільки камер у профілі вікна?

порівнянна профільних систем рехау

Якість профілю з якого роблять металопластикові вікна є запорукою герметичності та довговічності виробів. Звичайно, профіль – це ще не все вікно, важливий склопакети і фурнітура, але віконний профіль є основою. Більш того, все, крім рами, можна замінити в процесі експлуатації.

Основними характеристиками за якими вибирають профіль, є:

  • монтажна глибина (ширина рами);
  • кількість камер;
  • товщина стінок профілю (клас профілю).

Як правило, саме з кількістю камер у профілі найбільше питань. Повітряні камери є як у профілі, так і в склопакеті, саме через це в цьому питанні так багато помилок. Щоб купити металопластикові вікна в Києві і не помилитися з вибором – давайте розберемося з цими поняттями.

3 460 2 714 3 580

Калькулятор вікон

також в онлайн конфігураторі:
термін виробництва
знижка на замовлення
– додати комплектуючі
– різні варіанти монтажу

Що таке камери у пластикових вікнах

Повітряні камери у пластиковому профілі утворюються за рахунок перегородок у профілі (видні тільки в розрізі рами). Умовно можна сказати – чим більше камер у профілі, тим вищими будуть показники теплоізоляції вікон. На цей показник впливає не тільки кількість камер у профілі, а й монтажна глибина системи, а також товщина стінок профілю.

Варто розуміти, що кількість камер у профілі може використовуватися як маркетингові хитрощі. Так, наприклад, на ринку можна зустріти семикамерні системи з монтажною глибиною 70 мм, тоді як аналогічні по ширині системи у всіх німецьких виробників будуть п’ятикамерними. У такому разі краще порівнювати не кількість камер, а показники (вони є в сертифікатах відповідності).

Як визначити кількість камер у профілі вікна

Відразу відзначимо, що немає способів порахувати кількість камер у рамі готового вікна (не маючи під рукою розрізу). Основні способи визначити камерність системи:

  • Сертифікат відповідності. Усі пвх системи, представлені на ринку України, мають сертифікат відповідності. Знаючи назву профільної системи, можна запросити цей документ та отримати всю необхідну інформацію.
  • Звернення до виробника вікон. Виробники вікон із пвх систем завжди підкажуть кількість камер у певній системі (якщо Ви знаєте його назву).
  • Візуальний огляд зразка профілю. Кількість камер можна порахувати, якщо є розріз профілю (виставковий зразок). Не треба бути професіоналам, щоб здійснивши візуальний огляд порахувати кількість камер за лічені секунди.

Яка оптимальна кількість камер у металопластиковому вікні

Кількість камер позначається на показниках теплоізоляції та шумоізоляції, але це працює не в суворій відповідності до правила “чим більше, тим краще”.

Оптимальна кількість камер для систем:

  • 58-62 мм (ширина профілю) – 3, 4 камери;
  • 70-76 мм (ширина профілю) – 5, 6 камер;
  • 76-82 мм (ширина профілю) – 6, 7 камер;
  • з монтажною глибиною 82 мм і вище – 7 і вище повітряних камер.

В цілому, не варто фокусуватися на кількості камер, як на основну характеристику віконного профілю. Вимоги до кількісті повітряних камер в профілі вікна регламентується ДСТУ (відповідно до типу скління). На сьогоднішній день, у нашій кліматичній зоні, в житлові приміщення повинні встановлюватися вікна з п’ятикамерних (і вище) профільних систем.