Меню

Замовити замір
Консультація

Натисніть, щоб закрити

Замовити замір

Де необхідно виконати замір?


Для підтвердження заміру краще:


Надіслати лист

2272535@gmail.com

Натисніть, що перейти в пошту
або можете заповнити форму нижче:

Натисніть, щоб закрити

Замовити консультацію

Додаткова інформація

067 123 7755

067 123 7755

Як вибрати металопластикові вікна для дому?

Вибір металопластикових вікон для будинку є відповідальним кроком, адже така покупка здійснюється не на рік-два, а як мінімум на кілька десятиліть. Правильно обрані пластикові вікна – запорука тепла та комфорту у вашому будинку на довгі роки! Наша стаття допоможе вам розібратися в цьому нелегкому питанні і, сподіваємося, зробити правильний вибір. Далі ми докладно розповімо вам про те, які властивості повинні мати якісні вікна, як підібрати кожну складову вікна. Повірте, є багато нюансів, про які ви не знали!

3 460 2 714 3 580

Калькулятор вікон

також в онлайн конфігураторі:
термін виробництва
знижка на замовлення
– додати комплектуючі
– різні варіанти монтажу

Вимоги до пластикових вікон

Основними вимогами до металопластикового вікна є здатність захистити приміщення від холоду, забезпечення комфортного освітлення, захист від шуму міського середовища, відсутність продування та утворення конденсату, простота в експлуатації, довговічність та естетичність. Ми назвали загальні вимоги до віконної конструкції.

Вам необхідно визначити й індивідуальні вимоги, які залежатимуть від розташування вашої квартири, клімату, навколишнього оточення, виду системи опалення, рівня вологості тощо. Наприклад, якщо ваші вікна виходять на південну сторону та інші будівлі не затіняють вас, варто подумати про захист від надлишкового сонячного світла. Для мешканців першого та другого поверхів важливо захистити свій будинок від проникнення грабіжників через вікно.

Вибираємо ПВХ-профіль

Віконний профіль як один з основних елементів вікна повинен відповідати стандартам якості. При виборі необхідно звернути увагу на кількість повітряних камер та контурів ущільнення, товщину зовнішньої стінки профілю, максимальну ширину, стабільність геометрії, армування, естетичні параметри. Чим вище камерність профілю, тим вище тепло- і шумоізоляційні властивості, відповідно і вище вартість. Профіль зазвичай має 3, 4, 5 чи 6 повітряних камер.

Найбільшою популярністю нашій країні користуються трьох і п’ятикамерні віконні профілю. Кількість повітряних камер впливає на ширину віконного профілю, ширина може становити від 58 до 90 мм. Товщина зовнішніх стінок профілю повинна бути не менше ніж 2,5 мм.
Варто приділити особливу увагу армуванню ПВХ-профілю, адже саме армування впливає на жорсткість конструкції та довговічність. При армуванні повинні використовувати лише оцинкований метал завтовшки 1,5 мм. Що стосується зовнішнього вигляду, то поверхня профілю має бути однорідною. Стандартний колір профілю – білий, але на сьогоднішній день є величезний вибір колірного рішення профільної системи, що дозволить гармонійно вписати вікно у будь-який інтер’єр.

Вибираємо склопакет

Склопакет займають більшу частину віконної конструкції, а отже більшою мірою впливає на захисні характеристики вікна в цілому. Склопакети бувають однокамерні та двокамерні, сонцезахисні, енергозберігаючі, шумозахисні, а також комбіновані. На сьогоднішній день існує величезний вибір склопакетів, залежно від вимог.

Зверніть увагу, незалежно від того, який склопакет ви вибираєте, товщина скла має бути 4мм. Будьте уважні, часто недобросовісні віконні компанії замість 4 мм встановлюють скло 3мм. Все більшою популярністю користуються склопакети, які не тільки надійно захищають ваш будинок від проникнення холоду, але і здатні утримувати тепло від нагрівальних приладів усередині приміщення.

Додатково можна закачати інертний газ (аргон) у простір між склом, що уповільнює теплопередачу. Використання такого газу є абсолютно безпечним для здоров’я. Доведено, що такі склопакети дозволяють заощаджувати на опаленні та кондиціонуванні приміщення до 35%. Тож витрати на встановлення енергозберігаючого склопакета окупляться вже за кілька років.

Вибираємо фурнітуру

Якість віконної фурнітури визначає успішну та тривалу експлуатацію вікна. Петлі, кронштейни та багато іншого забезпечують відкривання та закривання віконної стулки. Рекомендуємо вибирати фурнітури відомих європейських виробників, така фурнітура відповідає стандартам якості та прослужить вам довго та злагоджено.

За технічними характеристиками розрізняють поворотно-відкидну, похило-зсувну, розсувну та зсувну фурнітуру. Найбільш популярна поворотно-відкидна фурнітура з мікропровітрюванням. Мешканці приватних будинків та перших поверхів у багатоповерхових будинках мають подбати про захист вікон від злому – встановивши протизламну фурнітуру.
Щоб здешевити вартість вікна, фірми можуть вдатися до хитрощів і вибірково замінити деякі деталі фурнітури більш дешевими аналогами.

Ось кілька рекомендацій, як перевірити справжність віконної фурнітури. Звертайте увагу на фурнітуру, на ній обов’язково має бути вказана назва фурнітури. Якісна фурнітура не може мати пластикових елементів, лише металеві.

Насамкінець

Хочемо сказати, що у вікні немає другорядних деталей, кожна складова вікна є важливою. Тільки підібравши якісні та відповідні вашим вимогам елементи, ви отримаєте гарне металопластикове вікно, яке радуватиме вас довгі роки.